Lazer markalama Avrupa ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde 1985 li yıllardan sonra kullanılmaya başlanmış Türkiye ise 1995 yıllardan sonra bu teknoloji ile tanışmıştır.
Elektrik enerjisinin diyod ve kristaller yardımı ile lazer ışınına çevrilmesi mantığı ile çalışan bu sistem Dünyada bir çok sektörde aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Lazer markalama sistemleri diyod pompalı,lamba pompalı ve fiber lazer sistemleri olarak teknoloji geliştikçe şekil değiştirerek günüze kadar gelmişlerdir.
Diyod ve lamba pompalı sistemler harcadıkları enerji fazlalığı veya yüksek sarf malzeme maliyeti gereksinimlerinden dolayı çağımızda üretimi ve kullanımını fiber lazer teknolojisine bırakmışlardır.
Lazer markalama sistemleri Fiber lazer ( metal ve plastikler),CO2 lazer (organik metaryeller ahşap,porselen,cam vb.) Green Lazer ( sert platikler,cam vs) olmak üzere 3-4 çeşitten oluşmaktadır.
Otomotiv,Savunma,Kuyumculuk,tekstil,etiket,kalıpçılık,Metal mutfak eşyaları gibi daha birçok sektörde kullanılan bu yöntem ürünleri üzerine kalıcı logo,seri no,lot no gibi tanımlama ve izlenebilirlikte hızlı ve maliyetsiz çözüm olmaktadır. Son yıllarda Türkiye’de hızla yaygınlaşan bu sistem Otomotiv olmak üzere birçok sanayi ve işletme tarafından tercih edilir bir sistemdir.

Lazer markalama sistemi ürünler üzerine karekod,QRcod ve dünyada kullanılan kullanılan tüm barkod sistemlerinide malzeme üzerine kalıcı olarak baskı yapabilmektedirler.Kullandıkları lazer yazımları harici çizim programlarında yapılan çizim ve tasarımları import yöntemi ile kabul edebilir ve lazer ışını ile metaryel üzerine markalayabilirler.